About Cicero

<<English Below>>

De (Tilburgse Debat Vereniging) Cicero is een vereniging met een zeer open karakter. Hierdoor zijn er door de jaren heen zeer veelzijdige ledenbestanden geweest. Studenten met een verenigingsachtergrond, jongerenorganisaties of gewone studenten zonder extra vereniging. Deze studenten zijn altijd allemaal welkom geweest en hebben tezamen aan het gevarieerde Cicero bijgedragen.

De debatavonden staan centraal bij Cicero. Op de maandag- en donderdagavond zijn zoals gebruikelijk door de jaren heen de debatavonden, respectievelijk in het Nederlands en Engels. Deze activiteit is dan ook wat de kerntaak van onze vereniging is: debatteren. Naast deze debatavonden gaan we met Cicero ook naar debattoernooien in binnen- en buitenland en organiseren wij ons eigen Cicero debattoernooi! Verder Zijn er door het jaar heen ook samenwerkingen met andere verenigingen in de vorm van gezamenlijk georganiseerde avonden en voor de leden zelf worden er workshops en trainingen georganiseerd.

We moeten de sociale activiteiten niet vergeten, want Cicero is meer dan alleen debatteren! Samen naar de film, eten, borrelen of simpelweg lekker stappen behoren tot de reguliere activiteiten!

Tilburg’s Debating Association Cicero is an association with a very open character. This is the reason why our members have very diverse backgrounds and different mindsets. Be it students with a background in other associations, youth organizations or the regular student, all of those can be found and are welcome in Cicero!

Our debating evenings have a place at the heart of Cicero. These take place on Monday & Thursday evenings, respectively in Dutch and English. On these evenings we organize all sorts of debate related activities. However, there is more. Cicero participates in many Dutch, and international debating tournaments, and even organises its own tournament annually! Furthermore, we offer a broad range of workshops and trainings in order to educate our members to the best of our capabilities. Additionally, we often cooperate with other student associations in order to further increase the diversity of mindsets within Cicero.

Finally, we must not forget the social activities, because Cicero is more than debating! You can often find us drinking a beer or two collectively, going to the cinema together or simply going out in Tilburg, on a regular basis.